#3 | Vina del Mar Marathon Chili 3 december 2017

Gesponsord door Simpel naar de ander kant van de wereld met als doel voor ‘Alzheimer Nederland’ geld op te halen. Hoe geweldig is het om te lopen in Chili, Zuid-Amerika. Mijn eerste marathon op dit continent en omdat ik er nog nooit ben geweest spannend!

Lees onder de foto verder.

img_5104

Eenmaal bij de start wordt het pas echt leuk. Andere lopers lezen mijn shirt. Zo kom ik in contact met Diego, een Chileense loper die ook voor het eerst deze marathon gaat lopen. Hij is heel geïnteresseerd in RunNations, erg leuk en ik vertel hem mijn verhaal. Diego gaat lopen op het tempo wat ik ook in gedachten heb dus we besluiten om in ieder geval het eerste stuk samen te lopen.

Als de start is opgebouwd (dat doen ze ter plekke) telt de organisatie af en vertrekken we. Na een kilometer of twee begint de eerste klim van de 11 die er in deze marathon zitten. Onderweg vertelt Diego mij veel over de route en over Chili. En ik geef Diego advies over hoe hij het beste kan klimmen en dalen. 

Bij een drankpost op 15km neem ik afscheid van Diego die toch het tempo niet kan volhouden. Het geeft mij de gelegenheid echt van de omgeving te genieten en foto’s te maken van de omgeving. Na de laatste beklimming ben ik weer bij de kust zie ik in de verte Vina del Mar liggen. In gedachten denk ik ‘dat is nog wel erg ver weg’ maar mijn ervaring leert dat wanneer je het eindpunt al kunt zien het laatste stuk best wel mee valt. Wat is het geweldig om in Chili te zijn en om deze marathon mee te maken.

Bij de finish word ik verrast, Waldo de touroperator waarmee ik een dag eerder een leuke excursie heb gemaakt staat op me te wachten. En ook Diego loopt de marathon uit en samen vieren we dat we het hebben gered.

Dit was opnieuw een fantastische ervaring en graag wil ik iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken, met speciaal dank aan Simpel. De uitdaging met Simpel is nog niet voor bij samen gaan we de uitdaging aan om nog meer geld op te halen voor Alzheimer Nederland. Mocht jij Alzheimer Nederland ook willen steunen dan kan dat op: Geef.nl

Sportieve groeten,

Brian

Geen reactie

Plaats als eerst een reactie.

Plaats een reactie

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.