#1 TCS Amsterdam Marathon (wedstrijdverslag)

Zondag 15 oktober was de eerste marathon van RunNations: de TCS Amsterdam Marathon. Hieronder het wedstrijdverslag van Brian.

Het is zondagochtend 15 oktober 2017, de eerste marathon,  07.00 uur en ik word wakker. Ben ik zenuwachtig denk ik bij mijzelf … heb ik slecht geslapen…nee totaal niet. Normaal word ik elke dag wakker omstreeks 05:15 uur maar vandaag niet. Ik ben rustiger als normaal…lage hartslag…ja ook dat. Ik heb er zin in….eindelijk na ruim 2 jaar voorbereiding met inzet van zoveel mensen….laat het nu maar beginnen.

Ik sta op en neem als eerste een kop koffie. Snel neem ik het voedings- en drank advies dat Merel Groeneveld van Op de gezonde toer voor deze marathon heeft samengesteld nog even door.

In de voorbereiding zijn we heel wat hobbels tegengekomen maar met zo’n groot project is dat waarschijnlijk niet altijd te voorkomen. Maar vandaag is er alleen positiviteit want deze dag is bijzonder en ik wil volop genieten.

20171015_runnations_ams_21142Ik lees het weerbericht, het gaat warm worden extra drinken dus vandaag. Edwin Birkhoff, mijn beste vriend en mede bestuurslid van de Stichting komt binnen.  Hij zal als semi professionele fotograaf vandaag foto’s maken. Super blij mee!

Met de fiets gaan we naar het Olympisch Stadion waar ook Michel Huijskens staat te popelen om te beginnen. Na even zoeken vinden we elkaar, deze marathon loopt Michel helemaal met me mee.

Nu begint het spektakel pas echt. Een stadion vol met hardlopers, geweldig om mee te maken, en voor mij de eerste keer dat ik de Amsterdam Marathon loop.

20171015_runnations_ams_21058Als ik met Michel over de start loop vergeet ik alles en begint het genieten. Richting het Vondelpark, nog geen 2 km gelopen, staan de eerste bekenden met aanmoedigingen. Wat geweldig is dit! Ik krijg steeds meer energie. Over de Stadhouderskade ….onder het  Rijksmuseum. Heerlijk is het om door je eigen stad te lopen. Als we de Churchill-laan oplopen krijgt Michel een energie boost want daar staan zijn kinderen en vrouw, te wachten. Wat een feest! Dan gaan we richting de Amstel waar op de helft van de marathon Bianca instapt om met ons mee te lopen. Langs de Amstel lopen is toch leuker dan ik had verwacht, er gebeurt van alles op het water.

img_4304Eenmaal weer terug in de stad begint de marathon pas echt, vanaf het 30 km punt komt bij veel hardlopers de man met de hamer tegen. Gelukkig slaat hij mij over en loop ik heerlijk genietend door. Even na het 30 km punt sluit er weer een loopster bij ons RunNations groepje aan. Nieuwe energie en inspiratie. Weer terug in het Vondelpark worden we opgewacht door nog meer loopsters die aansluiten. En voor de laatste kilometers staat zelfs een heel groepje klaar om aan te sluiten.

Wat voelt dit geweldig aan! We komen Edwin tegen die, hopelijk, een paar mooie foto’s neemt. We zijn nu met zo veel dat we allemaal niet meer denken aan de pijn in de benen. Ja ook ik voel natuurlijk die pijn in mijn benen.

Tot mijn grote verbazing loopt opeens mijn zwager in gewone kleding voor mijn neus en zegt dat ik naar rechts moet kijken en opeens zie ik mijn 90 jarige moeder staan. Ik begin het moeilijk te krijgen, er gaat van alles door mij heen. Wat een super leuke verrassing. Dit had ik echt niet verwacht. Ik word emotioneel want ik denk aan mijn vader voor wie ik dit allemaal doe, wat geweldig is dit! Wat hou ik toch van haar…!

Een stukje verderop bij Café Bos word ik aangemoedigd door heel veel lopers van Running Holland. De marathon van Amsterdam voelt nu toch wel heel bijzonder aan.

Net voor de finish nemen we afscheid van de mee-lopers en stomen we door. Opnieuw staan er bekenden langs de kant, wat een enorm feest! In 1 woord GEWELDIG!!!

We gaan nu het Olympisch Stadion in en ja nog maar een paar meter. 200, 150, 100 en weer ja weer staan daar bekenden, dit voelt echt super mooi aan. De finish nadert en ja we finishen en de ontlading begint….. we lachen, we juichen als een stel kinderen zo blij door het rond.

De start is gemaakt van dit project. BEDANKT iedereen die heeft mee geholpen de Amsterdam Marathon was een groot feest!!

Geen reactie

Plaats als eerst een reactie.

Plaats een reactie

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.