Beste vriend van RunNations,

Al 210 marathon-kilometers gelopen en nog 294 kilometer te gaan!

En dat zonder de trainingskilometers, clinics en andere activiteiten mee te rekenen. We mogen wel zeggen dat Brian lekker gaat wat eigenlijk een understatement is. 

Toch staat Brian misschien wel voor de grootste uitdaging van dit jaar. Zoals jullie weten heeft hij anderhalve week geleden de marathon van Tel-Aviv gelopen en komend weekend staat alweer de marathon van Barcelona op het programma! Daar zitten dus maar 2 (twee) weken tussen! Een pittige uitdaging dus en het geeft aan hoe bijzonder de prestatie van Brian eigenlijk is. 

Gelukkig werd de marathon van Tel-Aviv afgelegd onder een stralend zonnetje en op een vlak parcours (O ja, de start was 7 kilometer buiten het centrum, geen vervoer dus extra 7 kilometer warming up en 7 kilometer cooling down). De echte uitdaging voor Brian was om zijn krachten te sparen en dus niet te snel te lopen. Dat loopt niet optimaal als je eigenlijk een hoger tempo wilt aanhouden. Toch heeft hij genoeg energie weten over te houden voor de komende marathon van Barcelona. Deze is alles behalve vlak en het heeft daar de afgelopen week zelfs gesneeuwd. Gelukkig stijgt de temperatuur weer en Brian kijkt erg uit naar deze marathon. We gaan hem natuurlijk weer op de voet volgen via Facebook en de blog op de site van RunNations.

Voor wat de hardloopclinics betreft hebben we helaas de clinic voor Artsen zonder Grenzen moeten verplaatsen vanwege de ijzige kou van vorige week maar dat betekent niet dat we Artsen Zonder Grenzen in de kou laten staan. De clinic is verplaatst naar 14 maart om 19:00u. We verzamelen in Cafe Schinkelhaven, Amstelveenseweg 126. Een nieuwe kans om geld in te zamelen! Schrijf je in via Facebook en neem je vrienden, kennissen, familie, collega’s en buren mee.

In de afgelopen weken heeft RunNations een sponsorloop format ontwikkeld voor scholen. We zijn momenteel bezig om scholen te benaderen met de vraag of ze geïnteresseerd zijn. We merken dat er veel interesse is. Op veel scholen lopen stagiairs rond die een opdracht krijgen om iets dergelijks te organiseren en wij hebben het format al klaar liggen! De scholen blij, goede doelen blij. Wel is gebleken dat het enorm helpt wanneer je al een ingang hebt op de scholen. Daarom willen we een oproep doen aan jullie: zit je in het onderwijs of heb je schoolgaande kinderen en ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten! Wellicht kunnen we het goede doel met ons format aan jouw school koppelen.

Tot slot: Naast de particuliere deelnemers aan RunNations kunnen ook bedrijven zich aanmelden voor sponsorschap. 9 bedrijven hebben hun naam al verbonden aan RunNations en één van de marathons die Brian loopt. Voor de laatste 3 marathons zijn we nog bezig om een bedrijfssponsor te werven. Mocht je zelf ergens werken of een bedrijf kennen dat mogelijk interesse heeft om te sponsoren, laat het ons dan weten.

Veel plezier en houd ons op de hoogte van je inzamelacties!

Marcel van RunNations