Beste vriend van RunNations,

 Brian gaat hard. Erg hard. We zijn alweer precies op de helft van de ongelofelijke prestatie die Brian levert. 6 achter de rug en nog 6 te gaan. Wat moet ik hier nog aan toevoegen?

Als het goed is hebben jullie allemaal een mail ontvangen van Marathons International met de vraag om mee te lopen met de Medoc Marathon op 8 september. De meest waanzinnige en gezelligste Marathon van Europa. 23 verversingsposten waar er naast water ook wijn klaarstaat en zelfs oesters en steak heb ik mij laten vertellen. Wat wil je nog meer? Het thema van dit jaar is: Amusement Park. Als je een beetje fantasie hebt, weet je dat dit een fantastische trip gaat worden.

Nu is de marathon du Medoc op zich al een feest maar wij willen nog een stap verder! Wij willen graag als RunNations groep met elkaar lopen en samen over de finish gaan. Bovendien worden we gedurende de marathon vergezeld door een DJ! Hij zal ons met zijn muziek opzwepen zodat we de 42,1 KM lachend en dansend zullen afleggen! Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heus feest! Wij zullen het echt geweldig vinden als je met ons mee gaat.

Na de marathon willen nog gezamenlijk eten omdat we er gewoon geen genoeg van krijgen. Brian wil graag met ons vieren dat zijn marathonjaar er op zit en wat is er nu leuker dan het gezamenlijk af te sluiten en er een hele mooie herinnering van te maken? De startbewijzen gaan erg hard dus schrijf je snel in! Mocht je overigens geen uitnodiging ontvangen hebben, laat het me snel weten.

Zoals jullie weten organiseren we tussen de marathons door een hardloopclinic die voor iedereen toegankelijk is. Afgelopen week hebben we de (uitgestelde) clinic gedaan t.b.v. Artsen Zonder Grenzen en we hebben hiermee een aardig bedrag opgehaald en daar doen we het natuurlijk voor. De clinic zelf was ook erg leuk. Eindelijk zat het weer mee en we hebben leuke oefeningen gedaan in het Vondelpark. Ik raad iedereen aan om de volgende clinic gewoon mee te doen. Wees niet bang, de clinic is laagdrempelig en ik verzeker jullie: als ik de clinic kan volgen, dan kunnen jullie het zeker! En nu we het er toch over hebben, de volgende clinic vindt plaats op woensdag 28 maart. We starten om 19:00u vanuit Café Schinkelhaven aan de Amstelveenseweg 126 en de opbrengst is bestemd voor Stichting Favela Street. Deze stichting zet zich in om rolmodellen te creëren met behulp van straatvoetbalprogramma’s in de armere landen.

Na deze clinic reist Brian af naar zijn volgende marathon. Deze is gelukkig dichtbij: Rotterdam. Op 8 april loopt hij zijn ronde over de Erasmusbrug, langs de Kuip en in de schaduw van de Euromast. We wensen hem natuurlijk heel veel succes en zijn benieuwd naar zijn verhaal. Alle verslagen staan trouwens op de site van RunNations in de blog van Brian.

Dan nog wat updates van het inzamelfront. Op geef.nl zien we de stroom donaties langzaam binnenkomen. Daar zijn we bijzonder dankbaar voor. Denk allemaal nog even aan je eigen inzamelactie. Het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen z’n bijdrage levert. Even een voorbeeld van hoe makkelijk het kan zijn om geld in te zamelen: Vorige week was ik jarig en gisteren bracht ik de lege flessen terug. Een paar kratjes bier en wat lege flessen. Bonnetje uit het apparaat bleek 12,25 euro waard te zijn. Dat bedrag had ik niet meegerekend in het boodschappenbudget voor deze week dus………… geschonken aan het AVL via RunNations. Zo makkelijk kan het dus zijn. Dus wees slim, doe gek, organiseer, communiceer, presenteer, collecteer, inventariseer of wat dan ook en zorg dat onze goede doelen trots op ons kunnen zijn. Blijf creatief en wees vooral enthousiast. Dat werkt aanstekelijk.