Beste vriend van RunNations,

De tijd vliegt. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat Brian (met vele anderen) de marathon van Amsterdam liep. Maar intussen heeft hij al zijn derde marathon achter de rug. Ook New York en Chili heeft hij met ogenschijnlijk gemak uitgelopen en de eerstvolgende marathon staat alweer op de planning en vindt plaats in Dubai op 26 januari.

Maar het ultieme doel is natuurlijk niet om deze marathons te lopen maar om geld in te zamelen voor goede doelen. We doen dat op 2 manieren. We vragen bedrijven 1 of meerdere marathons te sponsoren en we vragen particulieren te helpen om geld in te zamelen. Jij behoort tot de laatste categorie. 

Hier volgen de stappen die het voor jou gemakkelijk maken om geld in te zamelen voor 1 van de door jou gekozen goede doelen.

  1. Stel jezelf een doel:

Het is niet alleen belangrijk om een goed doel te selecteren waar je affiniteit mee hebt, maar het is ook goed om te bepalen hoeveel geld je wilt ophalen. Op die manier kan je naar je target toewerken en hoe leuk zou het zijn als je straks in september je streefbedrag gehaald hebt. TIP: leg de lat niet te hoog. Het is natuurlijk leuker als je je streefbedrag haalt. En alles wat je meer ophaalt gaat natuurlijk ook naar het goede doel.

Voorbeeld: Ik heb mijn hele jeugd tegenover het AVL gewoond. Ik vond het altijd interessant wat daar binnen die muren plaatsvond. Daarom zamel ik in voor de AVL foundation. Ik probeer 500 euro op te halen. Dat lijkt me te doen maar het blijft natuurlijk een gok.

  1. Denk na over hoe je je het geld inzamelt:

Je moet natuurlijk geld gaan inzamelen. Maar hoe ga je dat doen? Dat kan op ontelbare manieren en daarvoor moet je je creativiteit aanspreken. De simpelste manier is om gewoon aan al je vrienden en kennissen vragen om een donatie. Maar je kan ook iets speciaals doen. Verkoop je spullen, organiseer een bingo, organiseer een benefiet-etentje, ga cupcakes bakken, ga op de Dam staan met een gek pak aan, zamel statiegeldflessen in, was met een groepje de auto’s uit de buurt of ga  hardlopen en laat je sponsoren! Dat laatste is natuurlijk voor de hand liggend omdat we allemaal een gemeenschappelijke interesse hebben: hardlopen.

Voorbeeld: Ik ga proberen ergens in mei een 10km loop te rennen (niet lachen beste hardlopers. Ik ben waarschijnlijk de enige niet-hardloper in dit gezelschap dus 10 km is voor mij een oneindige afstand) en ik vraag vrienden en kennissen om mij voor iedere kilometer te sponsoren. Leuke bijkomstigheid is dat mensen aan wie ik vraag te sponsoren, zelf ook willen meelopen en geld gaan inzamelen!

  1. Maak een profiel aan bij Geef.nl

Runnations heeft voor ieder goed doel een zogenaamde ‘actie’ aangemaakt bij geef.nl. Het is de bedoeling dat je een account aanmaakt bij geef.nl en je vervolgens als teamlid toegevoegd wordt aan een ‘actie’ van RunNations. Je krijgt dan je eigen ‘teller’ waarmee je kan zien hoeveel geld je al opgehaald hebt en je wordt op de hoogte gehouden wie er heeft gedoneerd.

In detail:

– Ga naar www.geef.nl 

– Klik op ‘start een actie’

– Klik op ‘nog geen account? Registreer hier’

– Vul je gegevens in en verzend. Je krijgt een bevestigingsmail op het emailadres dat je opgegeven hebt

– Activeer je account d.m.v. de link in je bevestigingsmail.

– Klik op ‘start een actie’

– Vul alle gegevens in: Het Goede doel, het streefbedrag en de datum einde actie (30 september 2018)

– Je hebt je account nu klaar. Je kan jezelf helaas niet toevoegen aan de juiste actie. Dat doen wij voor je. Geef je naam en je goede doel door aan info@runnations.nl,  dan voegen wij je toe aan de juiste actie: Het inzamelen kan beginnen

  1. Zamel geld in:

En nu komt het leukste deel. Zamel geld in voor het goede doel op jouw eigen manier. Vergeet je initiatief vooral niet te delen met al je vrienden, kennissen en collega’s.  Gebruik je Facebook, Twitter, Linkedin, je logs, blogs en vlogs of wat dan ook om je omgeving enthousiast te krijgen voor jouw initiatieven. Het is aan te raden om een verhaaltje te schrijven waarom je dit doet. Ook is het handig de link naar jouw link bij geef.nl te kopiëren en in al je communicatie-uitingen te plakken. Check vooral ook andere deelnemers aan het RunNations initiatief. Wellicht kom je op ideeën of kan je iets gezamenlijks oppakken met en ander lid. Voel je niet geremd!

Eind september weten we of je je persoonlijke doel gehaald hebt en of we de gezamenlijke doelstellingen van RunNations gehaald hebben.

Tot slot nog even wat controlevragen:

  1. Heb je je shirt nog niet ontvangen? Neem dan even contact met ons op op info@runnations.nl
  2. Heb je al een  hardloop-clinic gevolgd? Iedere maand geven we een clinic voor onze vrienden en sponsoren tegen een kleine bijdrage van minimaal EUR. 1,00 voor het goede doel.  De eerstvolgende is op donderdag 18 januari 2017, start 19:00 bij de winkel van All4Running op de Amstelveeenseweg 130. 

En als allerlaatste: Brian is te zien op TV as dinsdag 16 januari 2017 bij Omroep Max Nederland 1 van 17:00 tot 18:00.

Ik wil je graag heel veel succes en plezier wensen met jouw acties. Tot snel!

Marcel van RunNations