Beste vriend van RunNations,

Op het moment dat ik dit stukje schrijf, loopt Brian de marathon van Rotterdam. Zal hij het zwaar hebben? Het is prachtig weer om de lopen dus ik denk dat het wel meevalt. Aan de andere kant is het alweer de 7e. 7 marathons in 7 maanden. Het blijft een ongelooflijke prestatie. Eerder deze week heb ik een videoboodschap opgenomen voor Brian. Deze zal op het 39-kilometerpunt getoond worden op een groot scherm. Hopen dat hij het ziet.

Vorige week hebben we weer een hardloopclinic gedaan. De opbrengst was voor Stichting Favelastreet. Ondanks het regenachtige weer was het een ontzettend gezellig evenement. En bij terugkomst stonden er 2 kannen met gezonde smoothies klaar die door Café Schinkelhaven gesponsord waren.

Voor de komende 2 clinics hebben we alvast de data vastgelegd. Op woensdag 25 april starten we om 19:00u vanuit Café Schinkelhaven en op woensdag 9 mei maken we een uitstapje naar Rotterdam omdat we ook daar veel fans hebben. Schrijf deze data dus in je agenda! Om het verhaal compleet te maken: de opbrengst gaat op 25 april naar KWF en op 9 mei naar Fonds Gehandicaptensport. Kom dus allemaal. Het is echt leuk en er zijn er nog maar 5 te gaan.

Brian stuurt een berichtje. Hij is over de finish. Ik citeer: ‘Het ging top en ik ben echt superblij!’ De videoboodschap heeft hij niet gezien. Wellicht omdat de boodschap maximaal 6 seconden mocht duren en ik niet onder de 6.09 seconden kwam. Ik heb alles geprobeerd maar Brian aanmoedigen, het RunNations verhaal vertellen en ook nog reclame maken voor stichting gehandicaptensport, dat lukt echt niet in 6 seconden.

Bij de komende clinic staat KWF in de schijnwerpers. Minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven. Dat behoeft geen verdere uitleg. Het is trouwens niet zo dat je niet op een clinic mag komen als je geld voor een ander doel inzamelt. Je mag gewoon meedoen. Alleen het geld dat je op dat moment doneert, gaat naar het doel dat dan in de schijnwerpers staat. Tot nu toe ben ik nog bij alle clinics geweest en heb al meer gedoneerd voor de andere 11 doelen dan voor mijn eigen doel. Nou ja, dan maar nog harder geld inzamelen voor mijn eigen doel (AVL).

Ik kijk TV. De hoofdsponsor van de marathon van Rotterdam toont een aantal videoboodschappen in de reclameblokken voor en na Studio Sport op TV. Misschien wordt de mijne getoond en ben ik ineens beroemd. Maar helaas. Ook daar niet. Weer niet beroemd. Dan maar verder gaan met geld inzamelen en op die manier een held worden. Doen jullie ook mee om op deze manier een held te worden? Mocht je nog inspiratie zoeken om op een creatieve manier geld in te zamelen, stuur even een reply. Het RunNations team staat voor je klaar met leuke ideeën.

Dus zamel in, zamel in, zamel in. Het AVL, de Nederlandse hartstichting, Stichting Alzheimer, Warchild, Artsen zonder grenzen, Stichting Favelastreet, Fonds Gehandicaptensport, KWF, KIKA, WNF, Global Human Rights en Stichting Down syndroom zijn jullie zeer erkentelijk!

Ik zie je graag op 25 april, cafe Schinkelhaven om 19:00u.