# 12 / Medoc Marathon 2018 – voor de wijn liefhebber –  8 september 2018

Lang hebben we er naar uitgekeken, de Medoc Marathon. De marathon waarvan gezegd wordt dat je die toch echt 1 keer in je leven moet gelopen hebben als je van wijn houdt. 14 geweldige mensen zijn afgereisd naar Bordeaux, Frankrijk, om daar te genieten van deze schitterende ervaring. Marathon International regelde een fijn hotel in de stad, op loopafstand van het centrum. Transfer van en naar de start. En alles tot in de puntjes geregeld.

Maar hoe dan, deze marathon? 42 kilometer hardlopen met onderweg wijn, champagne, Franse kaas, stokbrood, paté, chocola, zoutjes, oesters, chateau briand, ijsjes en gelukkig ook water. We konden ons er geen voorstelling van maken. Zelfs niet na het kijken van video’s waar je naast al het lekkers ook ziet dat iedereen zich bijzonder uitdost. Het is een bijzonder avontuur.

En dan is het zover!

We zitten al vroeg aan het ontbijt. Ik zie de spanning op de gezichten en ik denk bij mijzelf dat dat voor deze marathon niet nodig is omdat het zo ontzettend leuk gaat worden. Na het ontbijt stappen we in de bus. De stemming zit er al snel goed in. Voor onderweg maken we een playlist met allerlei bekende liedjes. De Japanners en enkele Amerikanen die ook in de bus zitten vinden het maar vreemd en zitten vooral gewoon stil.

Eenmaal aan de start, in onze bijzondere outfits barst het feest al echt los. Michel, Rob, Renske, Karen, Maurice, Marcel, Marleen, Dorien, Boukje, Monique, Marco, Mark en Bianca beginnen nu ook te springen op de maat van de muziek. Ik vind het geweldig om te zien!

Het startschot klinkt en we zijn van start. Ik probeer zoveel als mogelijk iedereen bij elkaar te houden om er samen een groot feest van kunnen maken. Ik vind het zo geweldig dat iedereen is gekomen om samen met mij deze 12e marathon te lopen. En wijntjes te drinken uiteraard, haha.

Na 1500 meter is daar al de eerste wijn stop. Natuurlijk stoppen Michel en ik voor een glaasje. De rest loopt door, het is nog een beetje vroeg (10 uur) voor het eerste glaasje.   

Nu de groep weer samenloopt zetten we de muziek aan. Ik heb een kleine box mee om tijdens het lopen naar onze eigen samengestelde playlist te kunnen luisteren. Uit volle borst zingen we allerlei Nederlandstalige hits.

Na enkele prachtige wijnvelden te hebben doorkruist en schitterende chateaus gezien te hebben zet Michel een aantal Franse chansons op. We weten niet wat ons overkomt.. alle Franse lopers om ons heen zingen uit volle borst “Pour un flirt avec toi”, “Une belle histoire” en “Les Lacs Du Connemara” met ons mee. Steeds meer lopers sluiten zich bij ons aan. En onderweg drinken we wijn, eten we zoutjes, kaas en oesters. Wat een feest!

Halverwege wacht Marcel, onze fotograferende supporter, ons op. En hij verteld dat ook op de fiets langs de route het een feest compleet is. En ook hij geniet. Het lukt uiteindelijk niet om de hele groep bij elkaar te houden, op een afstand van 42 kilometer loopt toch iedereen zijn eigen race. Tot mijn verrassing wachten, op 1 kilometer voor de finish, Marco en Boukje op Bianca en mij en gaan we met zijn vieren over de finish.

Na de finish is de groep weer compleet, vallen we elkaar in de armen en komt de ontlading. WAT EEN RACE, WAT EEN JAAR EN WAT EEN AVONTUUR!

Ik kan alleen maar afsluiten met een hele grote DANK JULLIE WEL aan iedereen die heeft gesponsord, heeft meegeholpen en/of meegelopen en me ondersteund heeft met positieve gedachten.

Geen reactie

Plaats als eerst een reactie.

Plaats een reactie

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.