‘Droomproject met nobel doel’

“In mei 2015 leerde ik Brian kennen toen ik als beginnend sportpsycholoog kwam werken in het kleine sportcentrum op de Overtoom. Daar geeft hij in de avonden Power Hour, krachttraining voor hardlopers. Ik hou van de bergen en breng er het liefst al mijn vakanties door: ’s zomers trektochten en klimmen, ’s winters skiën. Maar bij gebrek aan hoogteverschillen in Nederland zocht ik een alternatieve sportieve uitdaging. Ik wist dat hardlopen hetzelfde bevrijdende gevoel kan geven als hiken in de bergen, maar ik had de techniek nooit echt goed geleerd; meestal kreeg ik een blessure als ik weer eens de hardloopschoenen aantrok. Vanaf het moment dat ik meedeed aan Brians Power Hour gingen mijn looptechniek en houding met sprongen vooruit; de snelheid volgde vanzelf. Binnenkort ga ik me inschrijven voor mijn eerste wedstrijd!”

Uitleg met een glimlach
“Tijdens training en in het sportcentrum kwamen Brian en ik elkaar tegen en praatten we over ondernemen, hardlopen en de projecten waar we mee bezig waren.Vanaf het begin bewonderde ik zijn positieve en nuchtere houding en viel me zijn toewijding aan het hardlopen en trainen op. Met een glimlach geeft hij uitleg, corrigeert hij een beweging en coacht hij sporters. Daarom was ik meteen enthousiast toen hij mij vroeg zijn team te komen versterken van zijn marathonproject, een droomproject met een nobel doel: iets teruggeven aan de samenleving door geld op te halen voor goede doelen. Ik kijk ernaar uit Brian te ondersteunen in de aanloop naar en tijdens dit geweldige jaar.”

Blije sporter
“Professioneel houd ik me bezig met al het mentale dat komt kijken bij presteren. Mijn opleiding in de sportpsychologie en praktijkervaring als roeicoach en sportpsycholoog voor verschillende sporten hebben de basis gelegd voor mijn visie op presteren en welzijn. In mijn werk maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen methoden waarmee sporters gemakkelijker in de juiste mindset komen om te kunnen presteren.
Ik train technieken om te focussen, te herstellen bij tegenslagen, om door te zetten en om goed samen te werken. Ik hoop Brian te kunnen
helpen bij het verwezenlijken van zijn droom en wil mijn expertise inzetten voor de deelnemers aan zijn project.”

Susannah Chernowitz (xx), sportpsycholoog en trainer