#4 | Dubai Marathon 26 januari 2018

De 4e marathon op rij, ditmaal in Dubai.

Ik heb er heel veel zin in.  Op donderdag haal ik mijn startnummer op, daar wordt nogmaals benadrukt dat de start van de marathon om 07:00 in de ochtend is.  Dan nog redelijk fris.

Vrijdag, dag van de marathon. Wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt is dat bijna iedereen zich door een taxi naar de start laat brengen. Wat een verkeer en wat een verschil met de marathon van Chili vorige maand.

De start is dicht bij de Burj al Arab , het enige 7 sterren hotel ter wereld. Helaas is het parcours vlak, recht en daardoor best een beetje saai. Voor de wedstrijdlopers die aan de start staan te dringen echter een interessant parcours omdat de snelheid hoog ligt. In de verte zien we ook nog even de Burj Khalifa, met zijn 828 meter het hoogste gebouw van de wereld. Dubai is een bijzondere plek.

Tijdens het lopen wordt het steeds warmer. Ik zorg er voor dat ik veel water blijf drinken en mijn petje nat houdt. Stug doorlopen en voor ik het weet is daar de finish al weer.  Ook deze marathon was weer een hele aparte belevenis. Prima georganiseerd en meer mensen dan ik had verwacht die in de warmte 42,195 m komen lopen.

Ik wil Van Ameyde, die het lopen van deze marathon voor Warchild mogelijk heeft gemaakt, dan ook hartelijk bedanken. De sponsoractiviteiten bij Van Ameyde lopen nog dus ik ben benieuwd naar de uiteindelijke opbrengst voor het goede doel.

Op naar marathon nummer 5 in Tel Aviv, Israël. 

Geen reactie

Plaats als eerst een reactie.

Plaats een reactie

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.