# 11 / Mexico-City Marathon 2018 – 25 augustus 2018

Daar ga ik dan, Mexico-City. De stad met het grootste aantal inwoners ter wereld: ruim 23 miljoen. Geweldig! Naar de andere kant van de wereld voor een marathon op ruim 2000 meter hoogte is een nieuwe en hele bijzondere ervaring.

Maar het begint met de vlucht. Ik had een tussenstop in Toronto, Canada. Je hoopt dat alles normaal verloopt, maar vlak voordat we weer de lucht in gaan ontdekt de piloot dat het toch niet veilig is om te vertrekken dus moeten we overstappen in een ander vliegtuig. Alles bij elkaar ben ik bijna 24 uur onderweg. Niet echt de perfecte voorbereiding maar het mag de pret niet drukken. De stad Mexico kent mooie en minder mooie kanten maar al bij al vind ik het een schitterende stad.

Op de expo heb ik afgesproken met German Silva, tweevoudig New York Marathon winnaar. Deze man is een echte celebrity in zijn home town. Dat maakte de expo echt super leuk want iedereen wil ook met mij op de foto, zal wel komen door mijn lengte 😉. German is blij me te zien en ik ben uiteraard superblij om met zo’n topper te kunnen kletsen over de komende marathon. Hij nodigt mij uit om wat met hem te drinken en te eten. Super aardig maar tijdens de drankjes en het eten worden we best vaak gestoord, picture, picture en picture. Ik vind het geweldig om mee te maken. Voor ik weg ga geeft German me nog een bandje om in zijn startvak te kunnen starten. Ik hoop maar dat ze mij niet voor de voeten lopen want ik wil wel een beetje doorlopen..hahaha. Startvak met eindtijd 2:30 uur.

Op de dag van de marathon vertrek ik kort voor de starttijd, mijn hotel ligt er 5 minuten vandaan. Maar ik moet me alsnog haasten, het kost me 20 minuten om er te komen. De  opkomst en het aantal deelnemers is enorm. Misschien wel te vergelijken met een van de World Major Marathons. Wat een drukte en wat een mensen massa langs de weg, geweldig.

Het parcours gaat langs veel bezienswaardigheden zodat ik steeds stil sta voor een foto. Het is best relaxed lopen en ik geniet volop van mijn 11e marathon. Een paar kilometer voor het einde komt het besef dat dit bijna de laatste is de serie van 12. Ik ben al een beetje trots op mijzelf en na de finish geniet ik van alle Mexicanen. Ik word weer gevraagd om samen op de foto te gaan maar nu zorg ik er toch voor om zo snel mogelijk de finish bij het schitterende Olympisch Universiteit Stadion te verlaten en richting het hotel te gaan.

Het was super mooi om deze marathon mee te maken en ik ben ontzettend blij dat German Silva mij heeft overgehaald om hier te komen lopen!

Als je de foto’s bekijkt zul je ook zelf zien hoe fantastisch het was. 

Dank aan iedereen en de Medoc Marathon, mijn laatste van deze serie, staat voor de deur.  12 marathons, in twaalf maanden voor 12 goede doelen.

Geen reactie

Plaats als eerst een reactie.

Plaats een reactie

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.