#  10 /  Great Britain –  The Wales Marathon 2018 – 15 juli 2018

En dan sta ik ineens op het vliegveld van Cardiff, Wales, Engeland en moet ik nog verder reizen naar Tenby. De trein lijkt de beste optie. De uiteindelijke treinreis duurt nog bijna 6 uur met veel vertraging en geen mededelingen onderweg. Afijn ik kom uiteindelijk middernacht aan bij het Heywood Spa Hotel, een familiebedrijf. De ontvangst is warm en gelukkig maken ze ook nog wat te eten voor me klaar.

Ik heb mij ingeschreven voor The Wales Marathon 2018. Dit blijkt sinds twee jaar een onderdeel te zijn van het zogenaamde Long Course Weekend. Een triatlon, nieuwe vorm, verdeeld over drie dagen. Vrijdagavond zwemmen, zaterdag fietsen en zondag hardlopen. Het leuke is dat je ook aan elk onderdeel individueel kunt meedoen en je eigen afstand kunt kiezen. Een kwart, halve of hele in mijn geval, de marathon. Het was spectaculair om zaterdag toe te kijken maar eigenlijk wilde ik gewoon meedoen. 

Dan de marathon van zondag. De bevolking van Wales in Tenby staat langs de kant en  zijn zeer vriendelijk. Ik heb er ongelofelijk veel zin om aan mijn 10e marathon te beginnen. Bij de start ontmoet ik een loper die in Tenby woont en aan de start van zijn eerste marathon staat. We raken aan de praat en het klikt zo goed dat we besluiten samen van start te gaan. Hij verteld mij veel over Wales en het verloop van het parcours. Ik geef hem advies over het lopen van een marathon en wat daarbij komt kijken. Dus technisch lopen, niet te hard van start gaan, heel veel vocht drinken want het is uitzonderlijk warm en iets over eten tijdens de marathon.

Omdat we zo gezellig lopen besluiten we om de gehele marathon samen te lopen, voor mij is tijd niet belangrijk en voor hem is uitlopen heel belangrijk. Dus voor beiden een win-win situatie. Ook deze marathon heeft een paar beklimmingen waar je U tegen zegt. Maar de uitzichten en de kuststreek zijn fantastisch. Ik ben heel blij om hier te kunnen lopen. We komen dan ook lachend over de finish en voelen ons heel voldaan.

Door mijn medeloper word ik uitgenodigd voor een biertje in restaurant Ocean waar hij werkt en na het biertje volgt een gehele Italiaanse maaltijd. Het eten is top en om de marathon zo af te sluiten is geweldig!

Nummer 10 zit ‘ in the pocket’. En nummer 11 komt er al weer aan.

Veel dank aan Heywood Spa Hotel, Ocean Restaurant, Popescu en All4Running. Deze marathon liep ik voor het Wereld Natuur Fonds. Wil je nog doneren dan kan dat hier: www.Runnations.nl.

Geen reactie

Plaats als eerst een reactie.

Plaats een reactie

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.